Bizzomates

Achtergrondverhaal: Valentijn van Spijker

Bizzomate is niet zomaar een IT-bedrijf. We dragen ondernemerschap een warm hart toe, gestoeld op vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Samen groeien betekent voor ons: klaar staan voor onze klanten, voor elkaar en voor de maatschappij. Hier werken bijzondere mensen, met zeer diverse achtergronden en opleidingen. Valentijn van Spijker combineert in zijn werk graag alle facetten van het bedrijf, van consultancy to programmeren.

Bij Bizzomate krijg je de ruimte om:

  • ondernemerschap te ontdekken en te ontwikkelen;
  • jezelf te ontwikkelen in de richting die je wilt;
  • een zeer steile leercurve te volgen.

Sinds anderhalf jaar combineert Valentijn van Spijker verschillende rollen bij Bizzomate. Omdat hij zich graag bekwaamt in zowel programmeren als business consultancy, probeert hij beide rollen top zich te nemen. En dat lukt, mede dankzij de flexibiliteit van het bedrijf.

“Ik doe inderdaad zowel Mendix-ontwikkeling als business consultancy. Eigenlijk heb ik een hybride rol. Ik heb economie gestudeerd aan de UvA en werkte eerder als economisch onderzoeker en consultant. In die baan deed ik vooral wetenschappelijke analyses voor overheid en bedrijfsleven. Op zich wel leuk, maar na vier jaar vond ik het teveel ivoren-torenwerk. Ik miste het om bij bedrijven over de vloer te komen. Programmeren deed ik wel, maar het hing er een beetje bij en ik merkte dat ik dat het leukste vond. Het gaf me energie. Op dat moment kwam Bizzomate op mijn pad, voor mij de perfecte mogelijkheid om consultancy, scrum en technologie te combineren.”

“Toen programmeren in me opkwam, dacht ik in eerste instantie aan Python of Java. Dat kun je in data science gebruiken. En de low-code van Mendix hangt echt aan het succes van het bedrijf Mendix, dat vond ik wel riskant. Voor mijn sollicitatie ben ik uiteraard met low-code gaan spelen, en daarbij merkte ik dat ik het erg leuk vind. Het gaf me bovendien de kans om meteen te werken in een veld waarin ik nog geen expert was.” 

Dit is geen typisch IT-bedrijf

“Naast de case die ik moest pitchen, had ik ook erg leuke gesprekken in mijn sollicitatieprocedure. Het kantoor heeft echt een startup-sfeer Dat spreekt me erg aan, iedereen wil er iets van maken. Dit is geen typisch IT-bedrijf waar je vijf dagen gedetacheerd wordt en waarmee je nauwelijks verbinding voelt. Ik ben er altijd bang voor dat iemand zegt: dit is jouw taak, ga het maar uitvoeren. Ik wil juist alle mogelijkheden pakken. En dat kan hier.”

“Toen ik begon heb ik eerst een paar trainingen gedaan, daarna kon ik meteen aan de bak bij een klant. Voordeel is dat je hier meteen je rol kunt ontdekken, en kan zien welke kant leuk en aansprekend is. Nu, een aantal projecten later, is de leercurve nog steeds heel steil, maar ik merk dat ik een goede bijdrage kan leveren. Ik voel me absoluut geen klein radertje in het geheel.”

“De komende twee jaar wil ik blijven doen wat ik nu doe. Wellicht iets meer richting business consultancy. Pre-sales en acquisitie vind ik ook leuk, ik vind het leuk om mijn werk breed te houden. Om ondernemerschap binnen de muren van Bizzomate te stimuleren, richten we verschillende werkgroepen, ‘orbs’ op. Ik heb met zes anderen een data-orb gecreëerd. Data is namelijk de olifant in de huiskamer die maar niet genoemd werd. Door het gebruik van onze applicaties verzamelen onze klanten ontzettend veel data, daarin zit ontzettend veel waarde. Sommige klanten doen daar al iets mee, anderen nog niet, en het overgrote deel haalt er nog niet uit wat erin zit. Ons doel is om te zorgen dat we de klanten op de waarde wijzen en manieren vinden om die waarde eruit te halen. Het zou heel leuk zijn als we zo ons productportfolio kunnen uitbreiden.”

MS Teams staat hele dag open

“De sfeer bij Bizzomate is heel gezellig, het is op een prettige wijze ook hectisch. Iedereen is druk bezig en is ook zeer gemotiveerd. Iedereen probeert zijn bijdrage te leveren. Ook nu tijdens de lockdown hebben we nog veel contact. Met het team waarin ik werk op mijn huidige project hebben we in ieder geval de hele dag een MS Teams-meeting open staan, dus we kunnen gewoon praten alsof we op kantoor zijn. Ook hebben we op iedere vrijdag een Bizzomate-brede call. Centraal contact vinden we belangrijk, zo blijven we op de hoogte.” 

“We lunchten ook gezamenlijk, maar de groep werd te groot om dat te kunnen organiseren. Daarom is er een appje gemaakt die random vijf mensen aan elkaar koppelt om samen te lunchen. Ook hebben we de BizzoDate app, daarmee worden telkens twee collega’s gekoppeld, om met elkaar te bellen. Het is leuk om collega’s te spreken die je anders misschien niet zo snel zou aanspreken, het is erg goed voor de cohesie van het bedrijf.”

Meer lezen?

news

Hoe we transparantie in de praktijk brengen bij Bizzomate

Transparantie als basisprincipe heeft veel voordelen voor je organisatie maar het allergrootste voordeel is wel dat je het ook terug krijgt.

bizzomates

Achtergrondverhaal: Jort Langendijk

Jort: "Er zijn veel bedrijven met goede sfeer, veel kennis of ruime mogelijkheden, maar er zijn er weinig die dit totaalpakket bieden.”

blog

5 gouden tips om je voor te bereiden op een sollicitatie bij Bizzomate

Hoe maak je een fenomenale indruk op Happiness Officer Iris bij je sollicitatie bij Bizzomate?

news

Van rockster naar Mendix-consultant

Artikel uit de Computable rubriek Me, Myself & I(T)

news

We zijn weer een Great place to Work!

Bizzomate behaalt voor de tweede keer op rij ‘Great Place To Work’-certificering met een score van 94%

bizzomates

Achtergrondverhaal: Bart Poelmans

Bart: "Bij Bizzomate krijg je volop de ruimte om alle kansen die er liggen te pakken"

blog

3 locaties, 1 Bizzomate

Eén bedrijfscultuur creëren in een bedrijf met meerdere vestigingen. Hoe pak je dat aan?

blog

Waarom we bij Bizzomate geloven in de kracht van vrijwilligerswerk?

Naast het goed doen voor anderen ziet Bizzomate ook een aantal andere positieve effecten van vrijwilligerswerk

bizzomates

Achtergrondverhaal: Jelle Boomsma

Jelle: “Je helemaal inleven in de wereld van je klant vind ik na bijna negen jaar bij Bizzomate nog steeds erg interessant.”

bizzomates

Achtergrondverhaal: Merlijn Muijres

Merlijn: “De ideale combinatie van structuur, kennis en informele omgang met elkaar."

news

Hoe we transparantie in de praktijk brengen bij Bizzomate

Transparantie als basisprincipe heeft veel voordelen voor je organisatie maar het allergrootste voordeel is wel dat je het ook terug krijgt.

bizzomates

Achtergrondverhaal: Jort Langendijk

Jort: "Er zijn veel bedrijven met goede sfeer, veel kennis of ruime mogelijkheden, maar er zijn er weinig die dit totaalpakket bieden.”

blog

5 gouden tips om je voor te bereiden op een sollicitatie bij Bizzomate

Hoe maak je een fenomenale indruk op Happiness Officer Iris bij je sollicitatie bij Bizzomate?

news

Van rockster naar Mendix-consultant

Artikel uit de Computable rubriek Me, Myself & I(T)

news

We zijn weer een Great place to Work!

Bizzomate behaalt voor de tweede keer op rij ‘Great Place To Work’-certificering met een score van 94%

bizzomates

Achtergrondverhaal: Bart Poelmans

Bart: "Bij Bizzomate krijg je volop de ruimte om alle kansen die er liggen te pakken"

blog

3 locaties, 1 Bizzomate

Eén bedrijfscultuur creëren in een bedrijf met meerdere vestigingen. Hoe pak je dat aan?

blog

Waarom we bij Bizzomate geloven in de kracht van vrijwilligerswerk?

Naast het goed doen voor anderen ziet Bizzomate ook een aantal andere positieve effecten van vrijwilligerswerk

bizzomates

Achtergrondverhaal: Jelle Boomsma

Jelle: “Je helemaal inleven in de wereld van je klant vind ik na bijna negen jaar bij Bizzomate nog steeds erg interessant.”

bizzomates

Achtergrondverhaal: Merlijn Muijres

Merlijn: “De ideale combinatie van structuur, kennis en informele omgang met elkaar."